Moordgids voor lieve meisjes is verfilmd en staat nu op Netflix. Ik vond dat ik eerst het boek moest lezen. In dit artikel vertel ik meer over dit boek.
Pip moet komend schooljaar een profielwerkstuk schrijven. Het thema is de moordzaak van Andie Bell, vijf jaar geleden. In haar dorpje Little Kilton gelooft iedereen dat de dader Sal Singh is, maar daar denkt Pip anders over. Ze gaat op onderzoek uit en houdt alle details bij in haar werkstuk. Ze stuit op veel meer geheimen dan ze had verwacht…
Mijn man scrolde door Netflix en vond toen A Good Girls Guide to Murder en zette deze op. Na een grote ‘NEE! NOG NIET!’ van mijn kant, moest ik hem beloven dat ik, als ik dan zo graag het boek eerst wilde lezen, dat maar eens moest gaan doen.
Ik begon er aan door middel van een luisterboek. Dat vond ik heel wild, want Moordgids voor lieve meisjes had een bijzondere opmaak. Alle interviews en alle aantekeningen waren uitgeschreven en/of met een ander lettertype weergeven. Het luisterboek gaf hier ook aandacht aan, door op de achtergrond type geluiden te spelen of andere stemmen te gebruiken. Het eboek vond ik vanwege het bijzondere lettertype en opmaak geen aanrader. Ik vond het enorm gaaf dat er zoveel aandacht aan besteed was, maar besloot toen wel om liever het fysieke boek te lezen.
En dat deed ik. Tijdens mijn weekendje in Londen. Wij zaten twee keer een uur in de bus om naar de Harry Potter tour te gaan, dus ik kon flink doorlezen. Daar stopte het niet bij, ik las ’s avonds in bed verder en onderweg naar het vliegveld. Ik las op het vliegveld en tijdens de vlucht. De laatste paar hoofdstukken van het boek las ik ’s avonds in bed. Ik kon letterlijk niet stoppen met lezen. Niet alleen omdat het verhaal spannend was, maar ook omdat de schrijfstijl én personages ontzettend fijn waren om over te lezen.
Hoofdpersoon Pip is ontzettend slim, studeert graag en maakt veel bijdehante opmerkingen. Ze heeft een vast vriendengroepje, met twee meiden en drie jongens. Het was leuk om over groepsdynamiek te lezen, daardoor leer je Pip ook beter kennen.
Wat zo fijn was aan Moordgids voor lieve meisjes, vond ik dat je gedurende het verhaal steeds meer leert over het dorpje Little Kilton en de inwoners. Er komen meer verdachten bij, maar ook deze verdachten hebben weer een achtergrondverhaal. Personages die later belangrijk zijn, leer je steeds beter kennen zonder het gevoel te krijgen dat er teveel informatie wordt gestrooid. Ook leer je Andie en Sal beter kennen, wat ervoor zorgde dat mijn hart pijn deed. Zeker tegen het einde van het boek als je erachter komt wat er precies vijf jaar geleden is gebeurd.
Het hele boek voelde als een soort escape room. Je zoekt naar hints en denkt mee over wat er precies gebeurd is met Andie Bell. Wanneer je Moordgids voor lieve meisjes oppakt (please do!) krijg je de beste ervaring als je zonder enige achtergrondinformatie het boek in gaat. Lees eerst het boek en bekijk daarna pas de serie. Zorg dat je een weekend/avond vrij neemt, want je wil dit boek écht dezelfde dag uit hebben.
Ik ben ontzettend verliefd op dit boek en houd van Pip. Er zijn meer boeken in de ‘Moordgids’ serie, die ik binnenkort ga oppakken!
Titel: Moordgids voor lieve meisjes
Serie/deel: Moordgids #1
Auteur: Holly Jackson
Uitgever: Volt
Prijs: €8,99 (editie uit 2022)
Editie: luisterboek, paperback en eboek (gratis via Kobo plus)Rating: 4.5/5
Op deze pagina kun je recensies lezen van andere boeken!
Geef een reactie